De mogelijkheden

Afscheid nemen van een dierbare doet u maar één keer. U wilt het goed doen. In onze eerste gesprek bespreken we veel details, vertel ik over de mogelijkheden en welke diensten wij kunnen leveren. In het kort zullen deze zaken in ieder geval aan bod komen:

Vertrouwd gezicht

In tijden van rouw en emotie wilt u vertrouwde gezichten om u heen. U neemt ons in vertrouwen, daar gaan we respectvol mee om. We leven met u mee, begrijpen wat u doormaakt en kennen ook de afspraken. We garanderen dan ook een vaste contactpersoon vanaf een eerste gesprek en elk contactmoment tussendoor tot en met de uitvaart.

U bepaalt het tempo

Soms wordt het u (in een gesprek) teveel. Of wilt u zaken even laten bezinken. Dat is heel normaal. Een stukje persoonlijke aandacht en begrip maakt veel verschil. U hebt bij ons alle vrijheid en tijd om even een stapje terug te doen.

Ruimte voor iedereen

Wat maakt een uitvaart bijzonder? Dat bedenkt u vaak met verschillende naasten. We begeleiden u in het proces om een warm afscheid met herinneringen aan uw dierbare te verzorgen. Daarbij wegen we ieders vrije keuze, wensen, ideeën en mogelijkheden mee.

Hartverwarmende idee├źn

We reiken ook graag zelf ideeën aan. Was uw dierbare bijvoorbeeld een natuurliefhebber? Dan past een buitenceremonie misschien goed. Of wilt u (klein)kinderen iets op de kist laten schilderen? Ook dat kan. Alles wat van de wet mag, maken wij graag mogelijk.

Nazorg uitvaart

Na de uitvaart komt er nog veel regelwerk op u af. Ook op deze momenten staan we voor u klaar met hulp en begeleiding.

Mooie uitvaart voor minder geld

Wij hebben geen uitgebreide directie, bonussysteem of groot hoofdkantoor. We doen ook niet aan dure reclames. Daardoor regelt u voor minder geld een mooie uitvaart.

Laatste verzorging 

De laatste verzorging of ‘het afleggen’ kunt u als nabestaande(n) zelf doen of dit kan worden gedaan door het zorgteam. 

Opbaring: We bespreken wat hierin de wensen zijn. U kunt kiezen tussen een thuisopbaring, in een uitvaartkist of op een bed. Ook kunt u er kiezen voor een opbaring in een opbaarkamer uitvaartcentrum of aula. De keuze zoals welke kist zullen we bespreken. 

Wanneer, hoe laat en waar: Aanbod komen wanneer u wilt dat de uitvaart plaats vindt. Begraven of cremeren? Wilt u een afscheidsdienst? Waar wilt u dat deze dienst plaatsvindt? Wilt u wel of geen condoleance? Deze en nog meer vragen zullen we samen doornemen en bespreken. Ik kan u informeren over de mogelijkheden om tot een goede keus te komen. 

Afscheidsdienst: Hoe wilt u dat de dienst er uit ziet? Spreker(s), dominee? Muziekkeuzes? Organist? 

Rouwkaart/advertentie/ Sociale media: We bespreken welke kaart u wilt, tekst en in welke krant u een advertentie wilt. 

Rouwvervoer: Er zijn veel mogelijkheden, u kunt aangeven wat u graag wilt. 

Bloemen: Indien u graag bloemen wilt, kunt u dit zelf regelen of door mij laten verzorgen. Ik maak hiervoor gebruik van een bloemist. 

Fotografie of video, livemuziek: Mocht u hiervan gebruik willen maken, dan kan ik hiervoor in contact brengen met ervaren professionals. 


Download mijn laatste wens


Hier kunt u overzichtelijk uw wensen doorgeven, na het invullen kunt u het bestand mailen naar info@jochumwouda.nl