Alle diensten voor de laatste afscheid

Een uitvaart is het laatste moment om afscheid te nemen van je dierbare. Dus hoe verdrietig de gelegenheid ook is, je wilt dat dit óók een mooie herinnering is. Omdat de dagen tussen het overlijden en de uitvaart soms in een waas voorbijgaan, helpen wij na bestaanden zoveel mogelijk met de juiste keuzes.

De checklist

Bij een uitvaart komt een hoop kijken. Om dit goed te regelen, hebben we een checklist gemaakt. Hierop staan alle belangrijke zaken. Je mist dus niets.

Daarnaast heb je ook allerlei andere opties. Staat er iets niet op de checklist, maar wil je het wel graag?

Dan regelen we dat voor je. We hebben veel contacten, dus we komen onze beloftes na. Zo krijg je het afscheid dat jij wilt.

De opbaring

De eerste keuze gaat over de laatste verzorging van de overledene. Je kiest ervoor om dit bijvoorbeeld thuis te doen. In dat geval nemen wij alle benodigdheden mee. Het is hiervoor belangrijk dat het lichaam koel blijft. Dit kan bijvoorbeeld met een koelmatras.

Een andere optie is opbaring in onze zogeheten familiekamer. Het lichaam ligt dan al in de kist. De familiekamer zelf is knus. Nabestaanden maken de kamer nog persoonlijker door eigen spullen neer te zetten. Denk aan foto’s, bloemenvazen en persoonlijke aandenken. Je krijgt zelf een sleutel van de familiekamer, zodat je altijd bij de overledene kan.

De verzorging

We draaien er niet omheen: een lichaam van een dierbare ziet er na overlijden anders uit. Je bepaalt zelf of je de overledene wilt verzorgen (met begeleiding). We begrijpen het ook als je dat liever overlaat aan anderen. We regelen dan een zorgteam die de overledene opmaakt en netjes aankleedt.

De praktische zaken

Voordat een uitvaart plaatsvindt, zijn er praktische zaken die je moet regelen. We nemen deze stap voor stap met je door. Je krijgt hierbij de tijd en ruimte om de juiste keuze te maken.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • De dag van de condoleance en uitvaart
 • De rouwkaart
 • De kist
 • Het vervoer
 • De financiële zaken

De details

Naast alle praktische zaken die je moet regelen, heb je ook veel keuze in details. Je kiest niet alleen de muziek en de bloemen, maar ook wie iets (niet) wilt zeggen tijdens de dienst. Waar we nog meer aan denken:

 • Een condoleancedoos: hierin kan iedereen die wil een persoonlijke boodschap doen
 • Een foto- of videograaf: voor als je de uitvaart wilt vastleggen
 • Het vervoer: de nabestaande mag het staatsievervoer besturen Een livestream: voor als mensen niet bij de uitvaart live aanwezig kunnen of willen zijn

Daarnaast letten we op de volgende dingen:

 • We vertellen dat mensen hun telefoon uit moeten doen tijdens de uitvaart
 • We zorgen ervoor dat spullen weer meegenomen worden
 • We regelen een rouwkaart in braille als er slechtzienden of blinden zijn

De kosten

Bent u verzekerd?

Bij veel natura polissen staat op de polis dat u hen direct moet bellen bij overlijden. Als u net iets anders wilt dan het standaard pakket, betaalt u vaak hoge toeslagen voor de wijzigingen/aanvullingen. 

Bij ons betaalt u wat u afneemt en krijgt u de waarde van de polis uitgekeerd. Dit kunnen wij voor u regelen. Voor elk budget is het mogelijk een mooie en stijlvolle uitvaart te verzorgen. U kunt rekenen op mij en ik zal op het budget letten, en alternatieven te verzinnen als een initiatief boven het budget komt.

Verdere kosten

De kosten voor de uitvaart worden transparant door-gefactureerd. Een uitvaart komt gemiddeld totaal inclusief dienstverlening tussen de 5.000 en 6.500 euro en is sterk afhankelijk van de wensen.

Een crematie goedkoper dan een begrafenis, ook kunnen er grote prijsverschillen zitten in thuis opbaren, een familiekamer of rouwcentrum en het aantal genodigden. Ik informeer u graag.  

Binnen 24 uur na ons eerste gesprek krijgt u een overzichtelijke kostenbegroting.

De nazorg

We laten je niet ineens aan je lot over. Na de uitvaart zijn we er ook nog voor je. We regelen bijvoorbeeld begeleiding bij rouwverwerking. Als je dit wilt althans. We doen een stapje terug als dat nodig is.

Nog meer wensen voor, tijdens of na de uitvaart?

We regelen van alles voor, tijdens en na de uitvaart. Je kiest uit bovenstaande opties, bedenkt deze zelf of wij geven nog een paar voorbeelden. We leggen alles aan je voor en je hoeft geen overhaaste beslissing te maken. Denk er gerust een nachtje over. Op deze manier bewaren we de rust. Wil je meer weten? Bel ons dan even.

Leer ons kennen